Saltar a continguts

Ràdio Tàrrega

Navegació

Menú principal

RSSÚltimes notícies

06/07/2017
Comença el programa de voluntariat per a joves de l'Associació Alba de Tàrrega

 

Imatge de complement Ampliar imatge

Aquesta setmana l’Associació Alba de Tàrrega ha donat el tret de sortida al nou projecte de voluntariat anomenat “Amics” on ofereix a joves d’entre 14 i 17 anys la possibilitat de formar-se a través dels valors del voluntariat i com a eina de transformació social.

Els continguts del programa s’estructuren setmanalment i consten d’una formació d’iniciació al voluntariat on els joves poden fer una descoberta d’entitats que treballen amb voluntariat, també es tocaran temes de drets i deures o de valors vinculats al món del voluntariat. Durant la setmana també es realitzen tallers en anglès liderats pels voluntaris europeus d’Alba per conèixer iniciatives de voluntariat internacional. També es compte amb la participació de voluntaris en actiu que expliquen la seva experiència i donen consells als joves que volen iniciar-se en aquesta experiència.

I finalment, durant tota la setmana s’han anat fent “tastets” d’experiències de voluntariat en diferents serveis de l’Associació Alba, però també en d’altres entitats de Tàrrega. Els joves poden compartir estones amb persones del Centre Ocupacional i organitzar activitats; col·laborar a l’obrador de galetes o participar de les activitats de lleure de les persones que viuen a les llars residència. El programa també contempla diferents activitats de lleure i oci pels joves participants.

Segons ha explicat la responsable del programa Laura Barquets, “en els darrers anys ha crescut la demanda de joves que truquen a l’Associació Alba per a poder realitzar-hi un voluntariat durant els mesos d’estiu. L’any passat van passar-hi 14 nois i noies i un total de 28 durant tot l’any”.