Saltar a continguts

Ràdio Tàrrega

Navegació

Menú principal

RSSÚltimes notícies

24/02/2013
Albert Marimon cuiner del restaurant de Tàrrega La Cava ha guanyat el premi de millor cuiner de l'any
Imatge de complement Ampliar imatge

El cuiner del restaurant La Cava de Tàrrega Albert Marimon ha guanyat aquesta tarda el guardó de Millor cuiner de l'any en el marc del Fòrum Gastronòmic de Girona.
Marimon, el més votat pels lectors a través del web de La Vanguardia, competia amb Jordi Garrido, del Mas de Torrent, a Torrent (Baix Empordà) i els cuiners Mandu Gimeno (Bohèmic), Antonio Romero (Suculent) i Àlex Suñé (Mi921), tots ells ubicats a Barcelona. El premi, l'ha deixat clar Pep Palau, codirector del Fòrum amb Jaume von Arend, no és tant ser el més votat com arribar a formar part dels cinc candidats que van ser elegits per un jurat d'experts. La seva joventut, el seu talent, el seu esperit emprenedor i una sensibilitat especial cap a la cuina sostenible han estat els requisits que els han portat a optar al Cuiner de l'Any. En el cas d'Albert Marimon, que va rebre com a premi una escultura creada per Enric Pladevall, aquesta sensibilitat no només es reflecteix en la seva personalitat i els seus plats sinó també en la del seu soci, l'expert en botànica David Moreno, un cap de sala enamorat del bosc i dels productes silvestres que formen part del rebost de la Cava.
El petit restaurant que tots dos regenten a Tàrrega ha suposat tota una revolució a la zona, on l'oferta de cuina creativa és escassa, tant per l'interès de la seva proposta com pel preu, més que assequible, amb un menú diari que ronda els 8 euros i tapes que no passen dels tres i quatre euros cadascuna.
L'aposta pel producte de la zona, com els alls de Belltall, poble que està a 15 quilòmetres, tenen lloc fix en una carta plena d'elaboracions senzilles i ben executades. Tal com el mateix Marimon comptava al vídeo de presentació que els lectors de La Vanguardia van poder veure a la web, tenen més d'un centenar de proveïdors que els porten els productes de temporada cada dia o un cop per setmana. La trajectòria de Marimon ha estat marcada fins ara per la discreció i la perseverança. Els premis s'han anunciat després que els cinc candidats-nerviosos a l'espera del resultat del concurs-cuinaran davant d'un auditori ple, en el qual a continuació han ofert la seva ponència els germans Roca, del Celler de Can Roca.

ESCOLTA LA NOTÍCIA EN VEU DELS SEUS PROTAGONISTES: