Saltar a continguts

Ràdio Tàrrega

Navegació

Menú principal

RSSÚltimes notícies

29/09/2015
Tàrrega demanarà a l'Ajuntament de Guadalajara que retiri tots els honors al militar franquista responsable de la presa de Tàrrega

 

Imatge de complement Ampliar imatge

L’ajuntament de Tàrrega mitjançant una moció presentada pel grup municipal d’ERC, demanarà a l’Ajuntament de Guadalajara que retiri el títol de fill predilecte de la ciutat al militar colpista de l’exèrcit de Franco José Boixareu Rivera, que va ser un dels responsables d’ocupar i prendre per la força la ciutat de Tàrrega a l’exèrcit republicà el 15 de gener de 1939.

El voluntari falangista i capità colpista regia en el “Cuarto Tabor de Tiradores de Ifni” de l’exèrcit del Marroc a les ordres del general Yague. Va ser precisament aquest batalló comandat per Boixareu el que va ocupar la nostra ciutat.

Es dona el fet que l’Ajuntament de Guadalajara, en el passat ple del 4 de setembre, va aprovar una moció presentada pel grup municipal “Ahora Guadalajara”, per la modificació dels noms d’alguns carrers i places. Gràcies a aquest acord es va aprovar canviar el nom de la Plaza Boixareu Rivera, pel de la Plaza de La Concórdia.

Des de Tàrrega els grups municipals de l’Ajuntament acordaran en el ple del proper dijous manifestar l’agraïment i la satisfacció envers l’Ajuntament de Guadalajara i al “Foro per la Memoria de Guadalajara”, pel canvi de nom de la plaça del militar feixista i com dèiem també demanaran la retirada de tots els seus honors.

El portaveu d’ERC de Tàrrega Jaume Folguera, en declaracions a Ràdio Tàrrega, ha afirmat que “Tàrrega va ser presa i ocupada per una nova legalitat basada en la força de les armes, abolint la legalitat republicana i l’Estatut d’Autonomia aprovats democràticament pel poble”.

Foto: José Boixareu Rivera