Saltar a continguts

Ràdio Tàrrega

Navegació

Menú principal

RSSÚltimes notícies

08/01/2017
L’Ajuntament de Tàrrega inicia dimarts les obres de renovació del carrer Urgell, que esdevindrà de plataforma única

Els treballs s’han adjudicat per un import de 120.758 euros, finançats entre el PUOSC, el consistori i els veïns · Renovació integral del ferm i serveis del subsòl

Imatge de complement Ampliar imatge

L’Ajuntament de Tàrrega iniciarà aquest dimarts 10 de gener les obres de renovació del carrer Urgell, una de les principals connexions a la plaça Major i al nucli antic de la població. La intervenció es materialitzarà en el segment comprès entre la plaça Urgell i el carrer de Sant Joan, de 138 metres de longitud. Es tracta d’una reurbanització integral del vial caracteritzada per una nova pavimentació de plataforma única, eliminant així les velles voreres. El projecte inclou l’adequació dels serveis bàsics al subsòl amb la substitució del clavegueram; la millora de la  xarxa d’aigua de boca; l’ampliació de les xarxes de gas i telecomunicacions; i l’adaptació a les normatives d’incendis. Així mateix, s’incorporarà mobiliari urbà i jardineres circulars. El vial es refarà atenent a criteris de pacificació del trànsit i millora de l’accessibilitat, amb prioritat per als vianants. 

Adjudicació a Icart Obra Pública 

Els treballs s’han adjudicat a l’empresa Icart Obra Pública SL per un import final de 120.758 euros (IVA inclòs), quantitat un 27% inferior al pressupost inicial del projecte abans de sortir a licitació. Pel que fa al finançament de la inversió, el Pla d’Obres i Serveis (PUOSC), a través de la Diputació de Lleida, aportarà 80.583 euros. La resta serà sufragada pel consistori (34%) i els veïns a través de contribucions especials (66%). Les obres es desenvoluparan durant un termini de tres mesos, per la qual cosa es preveu enllestir la intervenció urbanística abans de la primavera.

Millores a la superfície i renovació integral de serveis bàsics al subsòl

Gràcies a la reforma, el carrer Urgell de Tàrrega lluirà noves llambordes de formigó de color gris “boira”, indicades per a suportar tot tipus de trànsit, i bisellades per evitar sorolls. Pel que fa al sanejament se substituiran les conduccions mentre que el subministrament d’aigua de boca incorporarà noves connexions als habitatges. També es preveu la canalització soterrada de gas natural en els trams on no n’hi hagi. Actualment, el carrer Urgell presenta un ferm molt deteriorat i patologies al clavegueram. Val a dir que l’execució de les obres obligarà a reordenar temporalment la circulació en aquesta zona del nucli antic, procurant de minimitzar les molèsties. En aquest sentit, els veïns residents al carrer Urgell i altres vials propers que no puguin accedir als seus garatges particulars podran fer ús gratuïtament del pàrquing municipal de l’avinguda de Catalunya. També es preveu mantenir les parades del mercat del dilluns ubicades a la plaça Major.