Saltar a continguts

Ràdio Tàrrega

Navegació

Menú principal

RSSÚltimes notícies

17/02/2015
Tàrrega és el municipi de Catalunya que presenta el major índex d'Aprofitament del Teixit Comercial (IATC), segons un estudi elaborat per l’empresa Eixos

 

Imatge de complement Ampliar imatge

La ciutat de Tàrrega és el municipi de Catalunya que presenta el major índex d'Aprofitament del Teixit Comercial (IATC), segons un estudi elaborat per l’empresa Eixos, que ha analitzat l'estructura del comerç a 45 poblacions catalanes, comptant les quatre capitals de província, les capitals de comarca i aquelles que tenen més de 100.000 habitants.

L'índex IATC analitza l'ocupació del teixit comercial, reflectint percentualment la quantitat de locals que estan ocupats sobre el total d'establiments que admeten ús comercial al centre urbà de les 45 localitats estudiades.

Les tres poblacions que millor IATC tenen pertanyen a la demarcació de Lleida i són Tàrrega (Lleida), amb un 96,7%; Sort (Lleida), 94,3%; i Solsona (Lleida), 93,4%. A continuació, apareixen Berga (Barcelona), 93,0%; Tremp (Lleida), 92,9%; La Seu d'Urgell (Lleida), 92,5%; Puigcerdà (Girona), 91,9%; Sant Feliu de Llobregat (Barcelona), 91,2%; Terrassa (Barcelona) i Mataró (Barcelona), amb un 90,6% ambdues.

Per la seva banda, les quatre capitals de província presenten els següents índexs d'ocupació IATC: Girona, 87,9%; Barcelona, 87,6%; Lleida, 84,9%; i, finalment, Tarragona, 76,0%.

Segons ha explicat David Nogué, CEO de Eixos a la revista  INFORETAIL, "Les ciutats que presenten un índex d'Aprofitament del Teixit Comercial superior al 80% es troben en una bona situació d'ocupació; les que tenen entre un 70 i 80% estan en risc de desertificació, mentre que aquelles el índex està per sota del 70% estan en una situació de desertificació”.

"En termes generals es pot dir que les pitjors dades d'ocupació es donen en diversos municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona, que han d'afrontar la difícil competència de la capital, i en algunes capitals de comarca. De les 45 ciutats analitzades, 17 tenen uns índexs d'ocupació inferiors al 80%, i d'aquestes, tres es troben per sota del 70% ", ha afegit Nogué.

Les poblacions que pitjor IATC tenen de Catalunya són l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona), amb un 65,9%; Valls (Tarragona), 64,3%; i Cervera (Lleida), 62,2%.

Aquestes dades han estat recollides per Eixos en un informe que ha elaborat per diagnosticar les activitats comercials de Catalunya. L'observatori econòmic es troba actualment desenvolupant un altre informe per a tot Espanya.

Per la seva banda l'Ajuntament de Tàrrega i la Cambra de Comerç de Tàrrega han encarregat l’elaboració d’un estudi per diagnosticar la situació actual dels sectors econòmics del municipi i definir un model de planificació i promoció estratègica. El treball se centra en els teixits industrials, empresarials i comercials de la ciutat, identificant els punts forts i les mancances de Tàrrega en aquest àmbit. L’empresa SmartMarketing és l’encarregada de confeccionar l’estudi, el cost del qual sufraguen a parts iguals la Regidoria de Promoció Econòmica i la Cambra de Comerç de Tàrrega. Les conclusions de l’informe es donaran a conèixer properament.