Saltar a continguts

Ràdio Tàrrega

Navegació

Menú principal

RSSÚltimes notícies

24/01/2017
El pressupost municipal de Tàrrega destinarà una partida a la redacció del projecte de la nova Escola Alba

El centre es veu desbordat per l'alta demanda de matriculacions i hi ha una manca creixent d'espai per acollir els alumnes en condicions

Imatge de complement Ampliar imatge

El pressupost municipal de l’Ajuntament de Tàrrega d’aquest 2017 destinarà una partida econòmica per la redacció del projecte de construcció de la nova Escola Alba de la ciutat.

Així ho ha confirmat avui l’alcaldessa de Tàrrega Rosa Maria Perelló al magazine ‘De Boca en Boca’ de Ràdio Tàrrega.

“A nosaltres ja fa temps que ens preocupa la manca d’espai de l’actual Escola Alba, i l’any passat ja va ser aquest un punt de trobada de poder dedicar una partida econòmica no només a programes sinó que també fóssim capaços de plasmar una part d’aquest acord a inversió”, ha dit Perelló.

La primera edil ha dit que en aquesta línia “el pressupost 2017 contempla dotar-nos de la redacció del projecte d’una nova Escola Alba que és l’eina bàsica per fer-lo realitat. Tant de bo que el pressupost municipal permetés arribar a poder construir-la en la seva totalitat”.

Perelló ha explicat que la proposta s’ha fet extensiva a la resta de grups de l’arc consistorial “que ho han trobat correcte ja que es tracta d’una necessitat”. En aquest sentit ha dit que “serà important poder tenir aquest mateix any el projecte redactat que ens permeti accedir a demanar els ajuts necessaris perquè sigui una realitat”.

Recordem que actualment l’Escola Alba, depenent de l’Associació Alba, es troba en una situació de desbordament, ja que d’una capacitat registral de 39 places, l’escola actualment acull més de 54 infants i joves amb necessitats educatives especials en edats compreses entre els 3 i els 21 anys.

La directora de l’Associació Alba Maite Trepat anunciava a la nostra emissora que un dels projectes futurs una vegada executat el projecte de llar-residència i centre de dia de Sant Martí de Riucorb, “serà repensar l’escola”.

L’escola Alba és un centre educatiu concertat amb el Departament d'Educació que atén a infants i joves amb necessitats educatives especials en edats compreses entre els 3 i els 21 anys. Potencien a través de diferents programes l'estimulació multisensorial. Inicia la seva activitat l’any 1975 per un grup de pares i mares que buscaven una resposta educativa per als seus fills/es amb discapacitat intel·lectual.