Saltar a continguts

Ràdio Tàrrega

Navegació

Menú principal

RSSÚltimes notícies

01/12/2017
Preixana aposta per la gastronomia de proximitat i qualitat en la 5a fira De Prop

Comptarà amb la participació de reconeguts cuiners: Ada Parellada, Vicent Guimerà i Albert Marimón, i el sommelier Juanjo Ceresuela

Imatge de complement Ampliar imatge

Preixana celebrarà la 5a edició de la fira De Prop els dies 16 i 17 de desembre fent una important aposta per la gastronomia de proximitat i qualitat segons han explicat l’alcalde, Jaume Pané, i la directora de la fira, Sandra Heras.
El certamen, que tindrà lloc a la zona esportiva d’aquesta localitat de l’Urgell, reunirà mig centenar d’expo- sitors de productes alimentaris de proximitat entre els quals n’hi haurà diversos procedents de la Bretanya francesa de manera que la fira De Prop s’internacionalitza.
El certamen comptarà també amb la participació de reconeguts i premiats cuiners els quals oferiran demostracions culinàries. Entre aquests hi haurà Ada Parellada (xef del restaurant Semproniana de Barcelona i autora de diversos llibres de cuina), Vicent Guimerà (xef del restaurant Antic Molí d’Ulldecona amb estrella Michelin i Cuiner de l’Any el 2016) i Albert Marimón (xef del restaurant La Cava de Tàrrega i Cuiner de l’Any el 2013). També hi participarà Juanjo Ceresuela (sommelier i propietari dels restaurants La Cosa Nostra i Nobadis de Cervera), que guiarà un maridatge de vins i formatges.
La 5a fira De Prop tindrà com a comarca convidada la Noguera amb una mostra dels seus productes.
La inauguració del certamen, que es farà dissabte a 2/4 de 12 del migdia, anirà a càrrec de Josep Sucarrats, director de la revista Cuina des del 2016, una publicació líder en el sector de la gastronomia a Catalunya.
Els més petits també trobaran el seu espai a De Prop amb un ampli programa de tallers per tal que tota la família gaudeixi de la cita, un dels quals anirà a càrrec d’Ada Parellada. També podran entrar a La Cúpula Gustum de l’Associació Leader de Ponent.
Per tal de completar la visita a la fira De Prop, l’organitzarà oferirà esmorzar de forquilla i ganivet, vermut, dinar de proximitat amb menús ideats per cuiners de prestigi com Albert Marimón, berenar de pa amb oli i xocolata per gentilesa del Grup Borges, sopar de proximitat i espai gintònic amb destil·lats Dragons.
La 5a fira gastronòmica De Prop de Preixana obrirà dissabte de 10 del matí a 8 del vespre i diumenge de 10 del matí a 3 de la tarda.