Saltar a continguts

Ràdio Tàrrega

Navegació

Menú principal

RSSÚltimes notícies

12/11/2017
Nou acte vandàlic al monument de Companys al Tarròs, d'on s'han endut un medalló de bronze amb la cara del president

 També ha aparegut una pintada franquista al monòlit

Imatge de complement Ampliar imatge

 ACN Lleida .- Aquesta matinada hi ha hagut un nou acte vandàlic a un dels element que conformen el monument d'homenatge a Lluís Companys al seu poble natal del Tarròs, al municipi de Tornabous, a l'Urgell. Uns desconeguts s'han endut un medalló de bronze amb la cara de Companys i han fet pintades franquistes al monòlit en memòria del president afusellat. L'Ajuntament presentarà denúncia aquest mateix diumenge davant dels Mossos d'Esquadra i repararà els desperfectes el més aviat possible, segons ha assegurat l'alcalde, Amadeu Ros.

Un veí del poble ha descobert les destrosses aquest diumenge al matí i ha avisat l'alcalde, que s'ha desplaçat fins al lloc acompanyat d'agents dels Mossos. Ha desaparegut l'efígie de bronze del president que estava collada amb claus al monòlit i a la pedra s'ha fet una pintada poc precisa però on es pot llegir clarament la paraula 'Franco'. "Hem interpretat que es demana que canviem la cara de Companys per la del dictador", ha comentat l'alcalde.

Amadeu Ros ha explicat que fa uns dies ja van aparèixer pintades als senyals que indiquen l'entrada al conjunt monumental, situat al costat de la carretera C-53 al Tarròs. Ara el consistori facilitarà als Mossos les gravacions de les càmares de seguretat que hi ha instal·lades al recinte per si poden ajudar a la recerca dels autors de la bretolada. 

L'alcalde ha lamentat l'enèsim acte vandàlic als elements que recorden el president afusellat. Hi han aparegut pintades en múltiples ocasions i el 2014 fins i tot es va decapitar l'estàtua de Companys.