Saltar a continguts

Ràdio Tàrrega

Navegació

Menú principal

RSSÚltimes notícies

13/11/2017
Divulgació arqueològica a Tàrrega amb un cicle de conferències sobre ritus funeraris de la prehistòria

En el marc de l’exposició del Museu Comarcal de l’Urgell que aplega 300 peces d’arreu de Catalunya · El programa s’obre aquest dijous 16 de novembre de la mà del director del Museu de Gavà

Imatge de complement Ampliar imatge

El Museu Comarcal de l’Urgell – Tàrrega inicia el dijous 16 de novembre un cicle de conferències sobre els ritus funeraris de la Catalunya prehistòrica. Són activitats paral·leles a l’exposició de la mateixa temàtica que l’esmentat equipament cultural acull fins al 17 de desembre, titulada “LA FI ÉS EL PRINCIPI”. Josep Bosch, director del Museu de Gavà i un dels comissaris de la mostra, serà l’encarregat de pronunciar la primera conferència, que du per nom “PRÀCTIQUES FUNERÀRIES A LA CATALUNYA PREHISTÒRICA”  (2/4 de 9 vespre, Museu Comarcal de l’Urgell – Tàrrega). En aquesta xerrada es desgranarà el contingut de l’exposició, integrada per 300 objectes recuperats en diversos jaciments. Són vestigis que permeten interpretar els canvis culturals, les creences i el món simbòlic.

El cicle continuarà el dijous 23 de novembre amb la conferència “COM CONÈIXER ELS NOSTRES AVANTPASSATS ABANS DE L’ESCRIPTURA A TRAVÉS DE LES SEVES RESTES ÒSSIES” a càrrec de l’antropòloga Eulàlia Subirà. El dijous 30 de novembre prendrà el relleu l’equip d’arqueòlegs i restauradors del projecte Almenara, que oferiran la conferència “LES NECRÒPOLIS TUMULÀRIES DE PONENT AL BRONZE FINAL I 1ER FERRO”. Finalment, el dissabte 2 de desembre s’impartirà un taller d’arqueologia al pati exterior del Museu Comarcal de l’Urgell – Tàrrega.

L’exposició “LA FI ÉS EL PRINCIPI” és una producció itinerant de la Xarxa de Museus i Jaciments Arqueològics de Catalunya (ArqueoXarxa). Entre la vintena de centres participants figura el Museu Comarcal de l’Urgell – Tàrrega, que ha aportat dos vasos recuperats en una balma funerària de Nalec (neolític final i calcolític antic).