Saltar a continguts

Ràdio Tàrrega

Navegació

Menú principal

RSSÚltimes notícies

04/12/2017
El Consell Comarcal de l'Urgell participa del Programa Treball i Formació 2017 del SOC

Dins el programa, es contractaran 3 persones víctimes de violència de gènere a la comarca

Imatge de complement Ampliar imatge

El Consell Comarcal de l’Urgell contractarà dins el programa subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya Treball i Formació 2017, un total de 17 persones que es seleccionaran a partir de dues línies de situació laboral dels beneficiaris.

Una referent a persones en situació d'atur de llarga durada, no perceptores de prestació per desocupació o subsidi, preferentment més grans de 45 anys. Tindran caràcter prioritari per a les contractacions de 12 mesos, les persones que siguin més grans de 55 anys. Dins d'aquest col·lectiu, es prioritzaran les que no tinguin la cotització suficient per a que se'ls reconegui la pensió de jubilació quan arribin a l'edat ordinària de jubilació. Tindran caràcter preferent, en qualsevol cas, les persones que tinguin reconegut oficialment un grau de discapacitat igual o superior al 33%. Dins aquesta primera línea s’oferiran 5 contractes de 6 mesos a jornada completa, i 2 contractes de 12 mesos a jornada completa.

D’altra banda la segona línia es referirà a persones en situació d'atur beneficiàries de la renda mínima d'inserció. Tindran caràcter prioritari per a les contractacions de 12 mesos, les persones que siguin més grans de 55 anys. Dins d'aquest col·lectiu, es prioritzaran les que no tinguin la cotització suficient per a que se'ls reconegui la pensió de jubilació quan arribin a l'edat ordinària de jubilació. Tindran caràcter preferent en qualsevol cas, les persones beneficiàries d’RMI que es trobin en una d'aquestes situacions: Dones amb càrregues familiars, persones que estiguin en fase d'exhaurir el termini màxim de percepció de la prestació de la renda mínima d'inserció, o persones que tinguin reconegut oficialment un grau de discapacitat igual o superior al 33%.

Les tres places restants de contractació, que tindran una durada de 12 mesos, es destinaran a víctimes de violència de gènere de la comarca de l’Urgell.

El president del Consell Comarcal de l’Urgell Salvador Bonjoch, ha explicat avui que durant el 2017 s’han registrat 13 casos de violència de gènere a la comarca, reduint-se la xifra sensiblement en relació a anys anteriors (l’any 2015 la xifra va ser de 18 casos).

També s’han reduït les consultes en aquesta matèria al servei gratuït del SIAD del mateix consell. Enguany s’han rebut 150 consultes, quan el 2016 la xifra va ser de 220.

Per coordinar les tasques de les persones incloses en el programa, també es contractarà una persona durant el període d’un any.

Les tasques que desenvoluparan totes les persones beneficiàries d’aquest programa del SOC, efectuaran tasques de suport administratiu al Consell, tasques a l’Arxiu Comarcal de l’Urgell i a la Brigada de manteniment destinada als pobles de la comarca.

El pressupost destinat a aquest programa, és de 262.300 euros.