Saltar a continguts

Ràdio Tàrrega

Navegació

Menú principal

RSSÚltimes notícies

04/12/2017
Es presenta a Tàrrega el calendari solidari 2018 dels Mossos d'Esquadra a favor de les Associacions de Malalts d’Alzheimer de Catalunya

 

Imatge de complement Ampliar imatge

El sotsinspector dels Mossos d’Esquadra de l’àrea de l’Urgell, Manel Sancho, conjuntament amb el president de l’ Associació Alzheimer de Tàrrega i Comarca Manel Gustemps, presentava divendres la cinquena edició del calendari solidari del Cos corresponent a l’any 2018, a favor de les Associacions de Malalts d’Alzheimer de Catalunya. També assistien a la presentació l’alcaldessa de Tàrrega Rosa Maria Perelló, el president del Consell Comarcal de l’Urgell Salvador Bonjoch i diferents regidors de l’arc consistorial targarí i membres de l’associació targarina.

Des de Mossos d’esquadra novament s’ha col·laborat amb la Federació d’Associacions de Familiars de Malalts d’Alzheimer de Catalunya (FAFAC), amb qui el cos manté un fort vincle fruit de les darreres edicions d’aquest projecte. 

El calendari solidari 2018 recull festes tradicionals catalanes, totes fortament arrelades al territori. S’han escollit 14 festivitats força representatives de la nostra cultura que se celebren entre mitjans de març i finals de juliol.

Les fotografies, captades en el desenvolupament d’aquestes festes, s’han realitzat  amb la col·laboració i la complicitat dels seus organitzadors i participants. Com a l’anterior edició del calendari, s’ha comptat amb Mossos d’Esquadra amb la uniformitat reglamentària i la dels membres de l’entitat amb samarretes de la FAFAC del color corporatiu verd amb el seu logotip.

Aquest projecte solidari s’ha consolidat en el Cos de Mossos d’Esquadra, que en quatre edicions ha recaptat més de 230.000 euros, lliurats íntegrament a entitats que desenvolupen una important tasca social. L’Alzheimer és una malaltia progressiva i degenerativa de les cèl·lules cerebrals que provoca un deteriorament de la memòria, el pensament i la conducta. Per això són tant importants els recursos que es puguin aconseguir, destinats, per exemple, a fer possible tallers d’estimulació, de musicoteràpia o de teràpia assistida amb animals.

Posteriorment a la presentació del calendari solidari, es va realitzar la conferència TRENQUEM MITES a càrrec de Noemí Rodríguez, cap de tallers AFATC, i Erika Tahull, educadora social AFATC.