Saltar a continguts

Ràdio Tàrrega

Navegació

Menú principal

RSSÚltimes notícies

14/11/2017
CARTAES de Tàrrega participarà per quart any a Setmana Europea de Prevenció de Residus

 

Imatge de complement Ampliar imatge

L’empresa d'Inserció Social CARTAES de Tàrrega es suma per quart any a la celebració de la 'Setmana Europea de Prevenció de Residus'.

Des de fa 9 anys, Europa es coordina conjuntament per celebrar aquesta setmana posant de relleu els dos primers objectius prioritaris per la correcta gestió de residus: la reducció i la reutilització.

Des de dissabte 18 de novembre fins dissabte 25 de novembre, CARTAES, com a empresa responsable de la gestió de la deixalleria municipal de Tàrrega, realitzarà 3 activitats diferents:

1.Contra el canvi climàtic jo reutilitzo, i tu?

Es calcularà diàriament amb un instrument dissenyat per AERESS (Associació Espanyola de Recuperadors de l’Economia Social i Solidaria) (reutilizayevitaco.2.aeress.org) el diòxid de carboni que estalviem comprant productes de segona mà a les botigues CARTAES i s’aniran publicant a les xarxes socials i informant als clients.

2. Reutilitzar més, tirar menys

Es comptabilitzaran la quantitat de residus, en quilograms, recuperats durant la setmana i que s’hauran evitat, gràcies a l‘acció de preparar-los per la reutilització, que acabin a l’abocador. L'objectiu principal serà mostrar a la ciutadania com a través d'accions senzilles, que poden realitzar tots els dies, poden contribuir a la lluita a favor de la reducció de residus, a allargar la vida dels articles, i a disminuir el problema de l'excés de residus.

3. El millor residu és el que no existeix

Visita guiada als alumnes de primària de les escoles de Tàrrega a la deixalleria i a la nau annexa on es preparen els residus per la seva valorització i posterior venda.

Segons han explicat des de CARTAES, “el que pretenem durant aquesta setmana, amb aquestes tres accions, és conscienciar a la població, especialment de Tàrrega, de la importància de la reutilització, destacant que aquesta té un fort valor pel desenvolupament sostenible per què no només promou la protecció ambiental, a través de la prevenció de residus, sinó que també contribueix a objectius socials i beneficis econòmics”.

La IX Setmana Europea de la Prevenció de Residus, és una iniciativa de la Comissió Europea.